JORNADES PER CELEBRAR

el 15è aniversari del màster en DMT, UAB

Des que vam celebrar el desè aniversari del nostre màster en 2013, sembla que el món ha canviat en molts de sentits: onades immenses de refugiats, atacs de terroristes inèdits, eleccions sorprenents que xoquen amb antigues certeses i reorganitzen la percepció del nostre entorn immediat. El món es mou efectivament i amb una gran velocitat, i aquest moviment desafia també la nostre identitat com a professió.

Les aportacions de les neurociències durant les últimes dècades, han donat molt de sentit i pes al nostre treball, posant la corporalitat i el moviment cada cop més al centre de l’atenció. Però cap a on anem com a professió? Quina és la nostre identitat, la nostre cultura professional? Prevenció, psicoteràpia, treball clínic, …?

Hem vist tants balls, tantes danses i formes variades de moure’s en els nostres estudiants i pacients: Què és el que ens commou?

Volem convidar les persones que van estudiar el màster, però també a tots els professionals de la DMT a l’Estat Espanyol i en altres parts del món, de reflexionar i treballar sobre aquesta temàtica, per remarcar els 15 anys de formació en DMT que oferim des de la UAB.

MATRICULA OBERTA FINS EL 15 DE JUNY 2018 (si queden plaçes)

MOU EL MÓN I DEIXA’T CONMOURE

MASTERCLASS

HELEN PAYNE

CHRISTINE CALDWELL

SABINE KOCH & REBEKKA DIETRICH VINCENZO PUXEDDU

LAIA JORBA

MARÍA ELENA GARCÍA

(Tots els abstract dels master class es poden trobar al full de la inscripció)

MOU EL MÓN I DEIXA’T CONMOURE

CONFERENCIES MAGISTRALS

“Moure’s i estar commogut al món”
Prof. Dra. Christine Caldwell
“Moure’s junts: El suport a subjectes amb símptomes inexplicables des del punt de vista mèdic en l’assistència primària”
Prof. Dra. Helen Payne

TALLERS (s’imparteixen en castellà)

ISABEL ALVAREZ & PATRICIA DE TORD 
Grounding i imatge corporal en dones afectades en càncer de mama

MARIONA ANGELATS, MABEL SALGUERO & IRENE LAMA
Convivència, en un centre d’educació especial, de la DMT en horari escolar i de la dansa amb persones amb discapacitat en horari extraescolar

CLARISSA BARCELLOS
CONECTANGO – Connexions més sanes

TERESA BAS
Explorant patrons en moviment: una eina per a la clínica en DMT amb adults normals neuròtics

CAROLINA JIMENES
Resistència al moviment i presència terapèutica

ELI MARCOS
Explorant els patrons de neurodesenvolupament bàsics: complementarietat entre Bartenieff i Body-Mind Centering

MONTSE MARTÍ
Amerta Movement: Una proposta per treballar l’autoestima en DMT

 STEPHANIE LAMA                                                                                                                 Model coreogràfic per a la DMT – Recerca fenomenològica basada en l’estudi d’intervencions per al tractament individual del TEPT

MAI SEIN-GARCÍA
Si jo com a art terapeuta fos un material, quin material seria? Si nosaltres com a professionals fóssim una imatge, quina imatge seríem?

COMUNICACIONS (es presenten en castellà)

CLAUDIA AGUILA & DANIELLA MOLETTIERI
La DMT en prevenció: cura per equips laborals que treballen amb violència de gènere

MARÍA ELISA AL CHEIKH
La formació en DMT com a espai de resiliència i subjectivació en temps d’incertesa

SUSANA GARCÍA
Tras-plantar. Aportacions de la DMT en el procés d’integració de poblacions migrants

CAROLINA JIMENES
No em moc, no m’emociono ni em con-moc: el dilema de la resistència al moviment

STEPHANIE LAMA
Model coreogràfic per a la DMT – Recerca fenomenològica basada en l’estudi d’intervencions per al tractament individual del TEPT

AURORA LEAL & HEIDRUN PANHOFER
El no reconeixement a través del dibuix i el moviment corporal

SONIA MALAQUIAS
El Con-Tacte en la DMT

ELI MARCOS
Movent la Hiperactivitat, trobant els patrons subjacents per a la concentració en el TDAH

CARMEN MARTÍNEZ
El nen que no tenia cos – Intervenció en DMT

LAURA MARTINEZ MARGÜENDA 
Autocura en contextos laborals: “Mour’s per SER i ESTAR” – La DMT com a eina de prevenció

ROSA MARÍA RODRIGUEZ                                                                                                      Ballugant les fronteres: la DMT en el àmbito educatiu

POSTERS (es presenten en castellà)

MARÍA ELISA AL CHEIKH
La formació en DMT com a espai de resiliència i subjectivació en temps d’incertesa

ANA LUISA MEZA & SONIA HERNANDO
DMT amb un grup de maternidadES vulnerables

IRENE LAMA & MABEL SALGUERO
Espai Mira – ens movem diferent, un centre de moviment inclusiu on es treballa la dansa i la DMT

MAI SEIN-GARCÍA
La comprensió dels materials com a part de la imaginació professional

MAI SEIN-GARCÍA
El paper de l’especialista en art teràpia a l’escola especial i pre-escolar i primària amb nens amb trastorn específic del llenguatge. Model de grup multidimensional

Tallers, comunicacions i pòsters han estat seleccionats pel comitè científic de les jornades: Iris Bräuninger (Universitat de Ciències Aplicades d’Educació de Necessitats Especials, Zuric), María Elena García (UAB), Diana Fischman (Institut Bretxa & Universitat Nacional de l’Art UNA), Laia Jorba (Naropa University, EUA), Aurora Leal (UAB) , Cristina López (Universitat de A Corunya), Miriam Palma (Universitat de Sevilla), Heidrun Panhofer (UAB), Susana Pérez (Universitat Ramon Llull, Barcelona), Vincenzo Puxeddu (Université Paris V René Descartes), Núria Ribas (UAB), Rosa María Rodríguez (Universitat Europea de Madrid), Sarah Rodriguez (UAB).

LA MATRICULA

LA MATRICULA INCOU 2 PONÈNCIES MAGISTRALS, 2 MASTER CLASS, 1 TALLER, 1 BLOC DE COMUNICACIONS, ESPAI DE PÒSTERES, 1 GRUP GRAN, BEGUDES, TÉS, CAFÉS I EL LLIBRE DE LES JORNADES.

OBERTA FINS EL 10 DE JUNY 2018 (si queden plaçes)

PREU

Ex alumnes, membres de la ADMTE, estudiants i desempleats:
190€ –(early bird) & 230€ després del 31 de Mars 2018.

Altres:
230€ –(early bird) & 260€ després del 31 de Mars 2018.

DURACIÓ

Les jornades comencen el 6 de Juliol 2018 a les 15h00 i tanquen el 8 de Juliol a les 14h00.

CONFERENCIES MAGISTRALS

el 15è aniversari del máster en DMT, UAB

“Moure’s i estar commogut al món”

PROF. DRA. CHRISTINE CALDWELL

Tota vida es mou. Tothom es mou. Els que estem aquí ens hem compromès d’una manera especial i sagrada amb el moviment: moure’ns al costat d’uns altres de manera curativa. Com duem a terme aquesta promesa? Com es fa aquesta realitat encarnada quan treballem amb individus que han estat, arraconats, forçats, exclosos? Mentre que les nacions s’infecten de desitjos de polaritzar, excloure, i de donar l’esquena a la veritat, nosaltres estem aquí amb els nostres peus a la terra i les nostres mans esteses, tractant amb un sofriment humà que té les seves arrels en una violència i desatenció patrocinades pels estats. Confrontats amb aquests nous reptes no podem confiar en velles maneres intrapsíquiques de sanació. El nostre moviment és tant polític com personal. Les nostres sessions són tant activistes com a acte-reflexives. Les nostres danses són tant danses de protestes, com d’afirmació.

Com evolucionarà la DMT paral·lela a l’evolució d’aquest segle XXI? Com es mouran i desenvoluparan noves maneres de sanar no solament socials i mediambientals, sinó més personals? Mentre sentim una enorme gratitud cap a les nostres mares fundadores per tot el que elles van crear, no podem deixar de reconèixer que no ens van preparar para les presents realitats socials. Hem de cavar profund en els fonaments del nostre treball, del moviment mateix per trobar guies que ens permetin anar més enllà. Ja hem après a treballar a través del moviment amb grups i individualment. Ara és el moment de desenvolupar noves formes de DMT dirigides als nivells socials i polítics. Aquesta conferència suggereix alguns camins de com podem moure’ns “dins de “ i “amb” aquests contextos.

Christine Caldwell

Prof. Dra. Christine Caldwell, Terapeuta Llicenciada i Dansa Moviment Terapeuta certificada per l’ADTA, és professora emèrita al Programa d’Assessorament Somàtic de la Universitat Naropa a Boulder, Colorado, EUA. Imparteix docència, compta amb diverses publicacions, i és formadora internacional en els camps de la DMT i la Psicologia Somàtica. L’aportació personal del seu treball es coneix com The Moving Cycle (El cicle en moviment), i compta amb dos nous llibres que es publicaran pròximament titulats “Bodyfulness” i “El cos i l’opressió”.

“Moure’s junts: El suport a subjectes amb símptomes inexplicables des del punt de vista mèdic en l’assistència primària”

PROF. DRA. HELEN PAYNE

Guardar

Aquesta exposició abordarà el tema global de la freqüent aparició de símptomes corporals difícils d’explicar des de la medicina i la patologia. Prendrem en consideració una definició que ens permeti treballar amb ella, la prevalença de l’elevat cost d’aquesta situació, al costat d’un resum d’estats mentals, experiències, i perfils. Tots aquests punts de vista seran considerats com a abordatges destinats a recolzar el maneig personal del pacient, a assegurar que les intervencions estan “fetes a mesura” de poblacions d’específiques, moltes de les quals es presenten amb complexes dificultats, com les de manca d’establiment de vincles segurs. Presentarem un exemple d’un abordatge derivat de la Dansa Moviment Psicoteràpia denominat “BodyMind Approach” T (Abordatge cos-ment), i la seva lògica per implementar-ho en el sistema nacional de salut del Regne Unit. Més enllà, mostrarem resultats estables aconseguits en l’assistència primària, gràcies a la implantació de serveis de suport a pacients amb símptomes inexplicables (des del punt de vista mèdic) i trastorns amb símptomes somàtics (qualificats anteriorment com a trastorns psicosomàtics).

Helen Payne

Professora Helen Payne, PhD, Psicoterapeuta llicenciada en Gran Bretanya, dansa moviment terapeuta certificada per la ADMP-UK, és pionera de Dansa Moviment Teràpia en Gran Bretanya com a presidenta de l’Associació Nacional, amb investigació i publicacions. Formada en Anàlisi del Moviment de Laban, Counselling centrat en la persona, grup anàlisi i Moviment Autèntic, condueix investigació, ensenya i examina a un nivell de doctorat nacional i internacionalment. És editora fundadora de la revista internacional “Body, Movement and Dance in Psychotherapy”.

Guardar

Guardar

Aquest curs ha estat dissenyat d'acord amb

les normes de l'ADMTE (Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia). Des del 2007 forma part d'ECARTE (European Consortium for the Arts in Education), la xarxa Europea per a cursos universitaris en Teràpies Creatives.

SECRETARIA

DIMARTS & DIJOUS: 15h00 - 17h00

Edifici Agora Plaça Cívica

Recepció 1ª planta 08193 Bellaterra (Barcelona)

UAB CEI |Campus de Excelencia Internacional

La UAB es una universitat capdavantera que imparteix una docència de qualitat, diversificada, multidisciplinària i flexible, ajustada a les necessitats de la societat i adaptada als nous models de l'Europa del coneixement. La UAB és reconeguda internacionalment per la qualitat i el caràcter innovador de la seva recerca. © 2017 Master en Danza Moviment Teràpia - Universitat Autònoma de Barcelona